Varaa/peru aika

4D ultraäänitutkimus

Tutkimus on turvallinen, kivuton ja helposti toistettavissa. Laitteiden hyvä erotuskyky ja monipuolistunut tekniikka on parantanut mahdollisuuksia sikiön rakenteiden ja voinnin seurantaan raskauden kaikissa vaiheissa. Raskausajan ulträänitutkimusten kehitysaskel on kolmiulotteisuus. Kaksiulotteisessa ultraäänitutkimuksessa (2D) saadaan ohut leike kohteesta ja kokonaiskuva muodostuu katsojan päässä näistä erillisistä, toisiaan seuraavista lukuisista leikkeistä. Tietotekniikan kehittyminen on mahdollistanut riittävän nopeasti muodostuvan kokonaiskuvan jopa useasta sadasta pyyhkäistystä leikkeestä; tuloksena kolmiulotteinen pysäytyskuva (3D) tai kolmiulotteinen liikkuva kuva (4D).

Kolmiulotteisella kuvalla tietoa pintarakenteista ja liikkeistä

3D/4D-ultraäänitutkimus mahdollistaa raskausajan ongelmien aiempaa tarkemman selvityksen: Sikiötutkimuksissa hyödyistä havainnollisin on pintarakenteitten helpompi hahmottuminen, esimerkiksi koko sikiö alkuraskaudessa tai eri kehonosat kuten kasvot, vatsanpeitteet, selkä ja raajat keski- tai loppuraskaudessa. Paremman kokonaiskuvan lisäksi 4D-tutkimus näyttää havainnollisesti sikiön liikkeet ja muun aktiviteetin, esimerkiksi nielemisen ja raajojen normaalit asennot ja liikkeiden luontevuuden. Nämä seikat ovat 3D/4D-tutkimuksella nähtävissä parhaiten raskauden 24-28 viikolla.

Tekniikoilla lisätietoa luustosta ja verenkierrosta

3D/4D-ultraäänitutkimuksella saadaan myös sikiön luiset rakenteet korostetusti esille. Kun tämä yhdistetään kolmiulotteiseen tarkasteluun eri suunnista, on luustopoikkeavuuksien toteaminen esimerkiksi selkärangan tai kallon alueelta aiempaa varmempaa. Samoin jo pitkään käytetty verisuonten kuvantaminen värien avulla (väri-doppler) tuo 3D-tutkimuksen yhteydessä sydämen rakenteet ja verisuonituksen kulun ja mahdolliset poikkeavuudet entistä havainnollisemmin esille.

Tutkimuksesta saa mukaan kuvia ja videokuvaa voidaan sopimuksen mukaan tallentaa asiakkaan omalle muistitikulle/DVD:lle/puhelimeen.

Huom! Varaa aika 4D-ultraan aina puhelimitse p. 02-2334418

4d videoita: