Varaa/peru aika

Ajankohtaista

12.04.2021

MOT: Siittöiden loppu

Miesten hedelmällisyys on romahtanut maailmanlaajuisesti - myös Suomessa.
Ylen MOT-ohjelma selvitti miksi siittiöt vähenevät ja miksi lapsettomuuden syytä etsitään yleensä miehen sijaan naisesta.
Ajankohtainen ohjelma, jossa kuullaan myös Aura Klinikan embryologi Linda Bergströmiä ja IVF-lääkäri Rauni Klamia.
Tänään Yle TV1 klo 20, löytyy jo nyt Areenasta.

 

 


19.02.2021

Yrittäjälehden Hyvät Yritykset -artikkeli

Aura Klinikka nyt myös uusimmassa Yrittäjälehdessä, sivulla 4.


08.10.2020

Kasvomaskien käyttö Aura Klinikalla

Viranomaisohjeisiin nojaten olemme päättäneet käyttää kasvomaskia Aura Klinikalla yleisissä tiloissa ja vastaanotoilla. Huomioithan tämän asioidessasi Aura Klinikalla. Mikäli sinulla ei ole kasvomaskia mukanasi, kysy apua henkilökunnalta.

 

Pidetään yhdessä huolta toisistamme!

 

 


28.09.2020

Aukioloajat muuttuvat

Syyskuun alkaessa laajennamme jälleen aukioloaikojamme ja klinikka on avoinna ma-to klo 9-19 ( puhelinvaihde klo 9-18) ja perjantaisin klo 9-15

Lauantaisin olemme avoinna erillisen sopimuksen mukaan.

 


27.07.2020

Toriparkin rakennustyömaa ja kulku klinikalle

Huomaathan, että toriparkin rakennustyömaa aiheuttaa muutoksia kulkureitteihin Aura Klinikalle tultaessa.

Olemme kuitenkin avoinna. Tervetuloa!

 

 


27.04.2020

Hedelmöityshoidot alkavat jälleen!

Aura Klinikassa aloitetaan taas hedelmöityshoidot. Epidemiatilanne on pysynyt erittäin rauhallisena Suomessa ja varsinkin Turun alueella, ja kansainvälisiäkin suosituksia hedelmöityshoitojen uudelleen aloittamisesta on saatu. Hedelmöityshoitoa voidaan antaa terveille potilaille, jotka eivät kuulu koronaviruksen riskiryhmiin. 

Ensimmäisenä pääsevät alkamaan munasolun kypsytyshoidot, inseminaatiot ja pakastusalkionsiirrot, mutta myös koeputkihoitoja voidaan hiljalleen aloitella, turvallisuusnäkökohdat yksilöllisesti arvioiden. Munasoluluovutushoidot alkavat vasta myöhemmässä vaiheessa.

Huolehdimme sekä henkilökunnan että asiakkaiden terveydestä, joten toivomme viranomaisten antamien koronavirusvarotoimien tarkkaa noudattamista sekä yleistä varovaisuutta ja huolellisuutta myös asiakkailta. Ilmoitathan meille, ellet tunne oloasi hyväksi, niin voimme suunnitella jatkotoimet!

Tervetuloa!

 

.


23.04.2020

COVID-19 - pidetään kaikista huolta

Teemme parhaamme, jotta potilaidemme olisi turvallista käydä klinikallamme myös näissä poikkeuksellisissa olosuhteissa. Huolehdimme tarkasti klinikan hygieniasta, kuten aina. Pyyhimme pintoja tehostetusti. Maksutapana suosittelemme korttimaksua.

Muista pitää turvaväli odotustiloissa. Ethän tule vastaanotolle, mikäli sinulla on hengitystieoireita. Voit myös tarvittaessa varata etävastaanottoajan lääkärille.

 


23.04.2020

COVID-19 PANDEMIA JA HEDELMÖITYSHOITOJEN UUDELLEEN ALOITTAMINEN

Noudatamme edelleen Lääkealan turvallisuus-ja kehittämiskeskus Fimean ohjeistusta välttää hedelmöityshoitojen aloittamista COVID-19 pandemian aikana. Seuraamme kuitenkin tutkimustietoa, epidemian kulkua sekä viranomaisten ohjeita ja olemme valmiit aloittamaan hoidot uudelleen heti, kun katsomme sen turvalliseksi.

Tieto hoitojen aloittamisesta päivitetään sivuillemme. Jos haluat, että otamme sinuun yhteyttä,kun aloitamme hoidot, lähetä meille viesti sivujemme yhteystieto-lomakkeen kautta tai jätä yhteystietosi:  -sähköpostin kautta

Lisätietoja saat myös soittamalla klinikalle, puh. 044 766 7990

 

 


24.03.2020

Uutta tietoa hedelmöityshoidoista COVID-19 epidemiaan liittyen

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on ohjeistanut hedelmöityshoitoklinikoita välttämään hedelmöityshoitoja koronaepidemian aikana. Tästä syystä emme toistaiseksi aloita uusia hedelmöityshoitoja Aura Klinikalla. Lapsettomuustutkimukset ja hedelmöityshoitojen suunnittelu jatkuvat ennallaan. Vastaanoton voi tarvittaessa toteuttaa myös puhelin/etävastaanottona. Muistutamme, että Aura Klinikka on poikkeuksellisesti avoinna ma-to klo 11-18 ja pe klo 9-15.

 


19.03.2020

Uusi koronavirusohje 19.3.20

 

Auraklinikka toimii kansallisten viranomaisten sekä kansainvälisten suositusten mukaan. Tilanne voi siksi muuttua nopeastikin - tiedotamme uudelleen tässä tapauksessa.

Aura Klinikka jatkaa toistaiseksi vastaanottotoimintaa ja hedelmöityshoitoja. Klinikkamme on avoinna poikkeuksellisesti klo 11-18 maanantaista torstaihin ja perjantaisin klo 9-15. Aukioloaikoihin voi tulla muutoksia. Tiedotamme niistä kotisivuilla ja sosiaalisessa mediassa ja olemme asiakkaaseen henkilökohtaisesti yhteydessä, mikäli sovittu vastaanotto joudutaan perumaan. Huomioithan, että Aura Klinikalla on mahdollisuus myös puhelin/etävastaanottoon sekä reseptin uusintaan puhelimitse.

Yli 70-vuotiaita asiakkaita emme heitä itseään suojellaksemme tällä hetkellä ota vastaan. Perusairauksiensa vuoksi koronavirusinfektion riskiryhmiin kuuluvien kannattaa noudattaa viranomaisten suosituksia ja välttää tarpeetonta asiointia Aura Klinikalla.

Henkilökuntamme työskentelee vain täysin terveenä, mutta nyt toivoisimme samaa myös asiakkailtamme. Ilmoitathan meille, jos olet saapunut vastikään ulkomailta tai saanut flunssan! Mietitään voidaanko käynti korvata puhelulla. Kiinnitetään yhdessä myös erityistä huomiota käsihygieniaan!

Sovitut ajanvaraukset ovat voimassa normaalisti. Ilmoitamme klinikalta, mikäli aikasi joudutaan perumaan tai siirtämään.

Hedelmöityshoidot voidaan aloittaa normaalisti terveille asiakkaille. Jos sairastut hoidon aikana, hoito joudutaan keskeyttämään, eikä kustannuksia voida korvata. Jos haluat tehdä hoidon, muttet halua heti alkionsiirtoa, kaikki alkiot voidaan pakastaa ja siirtää myöhemmin. Lahjamunasoluhoidot joudutaan nyt jättämään tauolle. Jos joutuisimme sulkemaan klinikan, niin pyrimme hoitamaan jo aikataulutetut ja varatut munasolujen keräykset. Ikävä kyllä kesken jääneitä hoitoja ei voida korvata.

Covid-19 tai muiden koronavirusten ei ole todettu aiheuttavan varhaisraskauden keskenmenoja tai sikiön kehityshäiriöitä. Raskaana olevat eivät kuulu erityiseen riskiryhmään, mutta kaikkia vaikean koronavirusinfektion vaikutuksia raskaudelle ei tunneta. On ymmärrettävää, että moni haluaa lykätä raskautta epävarmoina aikoina.

Vastaamme mielellämme kysymyksiin puhelimitse, sähköpostilla tai chatin kautta.

 

 


18.03.2020

Etävastaanotto ja reseptin uusinta

Huomaathan, että COVID-19 epidemian aikana voit hyödyntää etävastaanottoamme tai uusia reseptisi puhelimitse.

Etävastaanotto sisältää puhelinkonsultaation ja tarvittaessa reseptin uusinnan.

Hinta on 53,50 € ja kelakorvauksen jälkeen 41,50 € 

 

Reseptin uusinta puhelimitse 30 €  ja kelakorvauksen jälkeen 25,50 €. Resepti uusitaan puhelimitse kolmeksi kuukaudeksi.


13.03.2020

Koronavirustiedote 13.3.20

Aura Klinikka on normaalisti avoinna. Jos sinulla on hoito meneillään tai ajanvaraus klinikalle, mutta olet sairastunut, altistunut tai epäilet sairastuneesi Covid-19 -koronavirukseen, ota ystävällisesti puhelimitse yhteyttä saadaksesi lisäohjeita.

 

Uuden koronaviruksen vaikutuksista raskaana oleville ja vastasyntyneille ei ole vielä paljon tietoa, mutta alustavien raporttien perusteella raskaana olevilla ei näytä olevan syytä erityiseen huoleen. Hedelmöityshoitoa ei kannata toteuttaa loppuun asti jos henkilö sairastuu kesken hoidon koronavirusinfektioon, eikä hoitoa myöskään aloiteta sairaana ollessa. Kaikkea ulkomaanmatkailua, myös hedelmöityshoitoihin liittyvää, tulisi nyt välttää. Henkilökuntamme työskentelee vain terveenä, kuten aiemminkin.

på svenska:

Aura Kliniken är normalt öppet. Om du är i behandling eller har en tid hos Aura Kliniken, men du har bekräftad ellet misstänkt  Covid-19 infektion, vänligen kontakta oss per telefon för ytterligare hjälp.


28.01.2020

Lapsettomuus miesnäkökulmasta

https://www.ts.fi/mainos/4837219/Milta+lapsettomuus+tuntuu+miehesta

Miltä lapsettomuus tuntuu miehestä?

Lapsettomuutta pidetään perinteisesti usein naisen murheena. Ei ole tavatonta, että nainen hakeutuu lapsettomuuden takia tutkimuksiin ja jopa hoitoon ilman että mies on ollut mukana lääkärin vastaanotolla. Lapsettomuuden hoitoon erikoistuneet lääkärit ovat lähes poikkeuksetta gynekologeja. Suomessa he toki pääsääntöisesti hoitavat myös miehestä johtuvaa hedelmättömyyttä. Miehen hedelmällisyyden selvittely on usein vain ja ainoastaan siemennesteanalyysi. Ei siis ole ihme, jos lapsettomuuden selvittelyssä ja hoidossakin miehelle saattaa jäädä tunnelma, että hänen tehtävänsä on toimittaa siemenneste laboratorioon silloin kun ajankohta muu hoito huomioiden on optimaalinen. Valitettavasti myös lääkäreiden ja hoitohenkilökunnankin oletus saattaa heijastella vastaavaa lähtökohtaa.

 

-Tämä käytäntö ja kokemus ovat räikeässä ristiriidassa yksiselitteisen tutkimustiedon kanssa, kertoo Aura Klinikan lapsettomuuslääkäri ja andrologi Antti Perheentupa. 
-Noin puolessa kaikesta hedelmättömyydestä miehellä on osuus ja vähintään neljäsosassa hedelmättömyys johtuu miehestä. Edelleen miehen elämäntavoilla on merkittävä vaikutus ei ainoastaan raskauden spontaaniin käynnistymiseen sekä lapsettomuushoitojen onnistumiseen, mutta myös keskenmenoriskiin. Erityisesti tulee kiinnittää huomiota painonhallintaan ja tupakoinnin lopettamiseen.

 

Tarpeeksi tietoa tasapuolisesti 

Miehen mukana olo kaikilla lääkärikäynneillä ei ole välttämätöntä ja pariskunta varmaankin usein sopii heille mielekkäimmän käytännön. Luonnollisesti miehen mielenkiinto selvittelyihin ja hoitoon korostuu, jos lapsettomuuden syy löytyy hänestä. Usein tällöinkin hoito kuitenkin kohdistuu naiseen, eikä perimmäistä syytä esimerkiksi huonolaatuiseen siemennesteeseen pystytä selvittämään. Sama toki pätee moneen naisestakin johtuvaan syyhyn.

 

Aura Klinikalla useimmiten pari osallistuu hedelmättömyysselvittelyihin ja hoitoihin yhdessä. Joskus hiukan monimutkaistenkin hoitojen toteuttaminen onnistuu paremmin, kun molemmat tietävät mitä on tarkoitus tehdä ja mihin pyritään. Myös mies saa riittävästi realistista tietoa hoidosta, jotta odotukset ovat kohtuullisia ja mahdolliset pettymykset voidaan kohdata yhdessä.

 

-Lapsettomuus, sen selvittely ja hoito ovat aina haaste parisuhteelle, Antti Perheentupa toteaa. 
Mahdolliset epäonnistumiset, kuten alkuraskauden keskenmeno, koettelevat suhdetta rajustikin. Vastoinkäymiset saattavat johtaa syyllistämiseen ja syyttelyyn erityisen helposti, jos tietoa hoidoista ja niiden tuloksista ei ole saatu tarpeeksi.

 

Miesten terveyteen keskittyvä vastaanotto

-Eräs Aura Klinikalla hoidetun pariskunnan mies kiitteli minua spontaanisti siitä, että puhuin myös hänelle, kertoo Antti Perheentupa. 
-Lapsettomuuslääkärin ja muun henkilökunnan tulisi huomioida tasapuolisesti mies ja hänen toiveensa. Toisaalta mieskin voi tuoda oman toiveensa esille ja tätä kautta helpottaa tiedonkulkua ja edelleen hoidon onnistumista. Osa miehistä haluaa keskustella hedelmällisyydestään ja siihen liittyvistä asioista lääkärin kanssa kahden kesken. Toisaalta on ymmärrettävää, että kaikki eivät kaipaa yksityiskohtaista selvitystä.

 

Kun lapsettomuuden selvittely lähtee miehen ongelmista, miehen huomioiminen tapahtuu luonnostaan. Vaikka miehen siemennesteen laadun ja sitä kautta luonnollisen hedelmällisyyden merkittävä parantaminen ei ole aina mahdollista, on hoidon toteuttamisen liittyen käytännön seikkoja, joita miehen tulee ottaa huomioon parhaan mahdollisen hoitotuloksen turvaamiseksi. Aura klinikassa toimii niemenomaan miehille tarkoitettu vastaanotto, jossa on mahdollista pohtia hedelmällisyyteen ja hedelmättömyyteen liittyviä seikkoja yhdessä alan parhaiden asiantuntijoiden kanssa. 

  


03.03.2019

Medisonarin vastaanotot siirtyneet Aura Klinikkaan - Yliopistonkatu 15

Kaksi kotimaista ja paikallista lääkäriasemaa Aura Klinikka ja Medisonar ovat yhdistyneet. 

Suomen vanhimman ultraäänitutkimuslaitoksen Medisonarin toiminta on nyt siirtynyt Aura Klinikan tiloihin Yliopistonkadulle.

Aura Klinikan kattavaan palvelutarjontaan kuuluvat gynekologiset palvelut, ultraäänitutkimukset, urologia, seksuaaliterapia, fysioterapia sekä lapsettomuustutkimukset ja hedelmöityshoidot - kaikki erikoisaloja, joista laajentuneen Aura Klinikan asiantuntijoilla on vuosikymmenten kokemus.


08.11.2018

Aura Klinikka ja Medisonar yhdistyvät - Turkuun syntyy gynekologian ja ultraääniosaamisen keskittymä

Turkulaiset lääkäriasemat Aura Klinikka ja Medisonar yhdistyvät. Uuden osaamiskeskittymän painopistealue on naistentautien, synnytysten, ultraäänitutkimusten ja lapsettomuushoitojen aloilla. 

Ajatus yhdistymisestä syntyi, kun totesimme että voimamme yhdistämällä voimme tarjota laaja-alaisemmin palveluita kaikenikäisille naisille, toteaa Aura Klinikan hallituksen puheenjohtaja Juha Mäkinen.

Aura Klinikka Oy on vuonna 2017 perustettu, naisen terveyteen ja lapsettomuushoitoihin erikoistunut lääkäriasema. Vuonna 1978 perustettu Medisonar Oy on Suomen vanhin ultraäänitutkimuslaitos. Medisonar palvelee paitsi yksityisasiakkaita myös monia kuntia yhteistyösopimuksin Varsinais-Suomessa.

Medisonarin toiminnan lähtökohta on aina ollut ihmisten auttaminen ja asiakkaiden palveleminen. Yhdistymisen myötä voimme toteuttaa missiotamme entistä paremmin ja joustavammin, Medisonarin toimitusjohtaja Matti Piiroinen toteaa.  

Uuden lääkärikeskuksen palveluihin kuuluvat lapsettomuustutkimukset ja hedelmöityshoidot, gynekologiset palvelut, ultraäänitutkimukset, urologia, seksuaaliterapia ja fysioterapia. Vastaanottoa pitäviä asiantuntijoita Aura Klinikassa ja Medisonarissa on noin 40 henkilöä. Uusi yritys jatkaa toimintaansa Aura Klinikan nimellä. Medisonarin toiminnot ja henkilökunta siirtyvät alkuvuodesta 2019 Aura Klinikan tiloihin osoitteeseen Yliopistonkatu 15 b. 


06.09.2018

Yleinen HPV-infektio paranee usein itsekseen, mutta voi joskus kehittyä syöväksi / Netlääkäri.fi 6.9.2018

Valtaosa ihmisistä saa elämänsä aikana HPV-infektion, mutta suurin osa infektioista paranee itsestään. Pahimmillaan infektio voi kuitenkin kehittyä syöväksi.

Elina Talvion toimittamassa Netlääkäri.fi -artikkelissa asiantuntijana on toiminut naistentautien ja synnytysten erikoislääkäri Katja Kero.

https://www.netlaakari.fi/sukupuolitaudit/artikkelit/yleinen-hpv-infektio-paranee-usein-itsekseen-mutta-voi-joskus-kehittya-syovaksi/


22.03.2018

Lisääntymisen huippuasiantuntija Aura Klinikalla pääsiäisviikolla

Dosentti Antti Perheentuvalla on mahdollisuus pitää vastaanottoa Aura Klinikalla koko ensi viikon 26.-29.3.2018. Antti on asiantuntija erityisesti miehen lisääntymiseen liittyvissä asioissa, mutta myös naisen lapsettomuusongelmat (mm. PCOS, endometrioosi) ovat hänen osaamisaluettaan.

Varaa aika auraklinikka.fi tai 044 766 7990


29.08.2017

Kotimainen Aura Klinikka on saanut oikeuden käyttää Avainlippu-tunnusta merkkinä suomalaisesta työstä

Suomalaisen Työn Liitto on myöntänyt turkulaiselle Aura Klinikka Oy:lle Avainlippu-tunnuksen osoituksena Suomessa tuotetulle ja Suomessa työllistävälle palvelulle.  
Kotimaisen Aura Klinikan palveluihin kuuluvat hedelmöityshoidot, lapsettomuus- ja gynekologiset tutkimukset ja hoidot sekä niihin liittyvät kuvantamis- ja laboratoriotutkimukset ja psykologipalvelut. 
Avainlipun ensisijaisena myöntämiskriteerinä on aina se, että tuotteen on oltava valmistettu tai palvelun tuotettu Suomessa. Lisäksi lasketaan kotimaisuusaste. Palvelu-Avainlippua hakevalla yrityksellä on myös oltava merkittävä kotimainen omistusosuus. 


12.06.2017

Uusi lapsettomuusklinikka Turussa

Olemme avanneet uuden lapsettomuusklinikan Turun ydinkeskustaan. Hedelmöityshoitoja olemme tehneet samoissa tiloissa ja osittain saman henkilökunnan voimin jo vuosia, ja siksi toimipiste voi olla monelle tuttu. Omistajien vaihduttua klinikka on nyt kokonaan suomalainen ja turkulainen. Kokeneina ammattilaisina olemme entistä päättäväisemmin sitoutuneet auttamaan lapsettomuudesta kärsiviä pareja ja naisia.

Avajaisten kunniaksi meillä on kesätarjoushinnat syyskuun 2017 loppuun saakka.

Lisäksi tarjoamme gynekologipalveluja.

Tervetuloa, haluamme olla luottamuksenne arvoisia!